Friemels krijgen hoog bezoek tijdens jubileumreceptie op maandag 8 februari. Meerder hoogheden uit Sassendonk bezoeken Friemels receptie in cafe Spatjes. De carnavalsverenigingen Net’Ehm Anders, De Tonnezotters en d’Oelewappers geven acte de préséance.

Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Willem den eerste en zijn adjudanten van CV Net’Ehm Anders verleenden samen met uitbater Gilbert van café Spatjes aan de Jufferenwal feestelijke gastvrijheid. Alras na het uitwisselen van de formaliteiten door de ceremoniemeesteres Friemel-spelletje meldde Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Lollium den eerste en zijn adjudanten Aqua en Humus van carnavalsvereniging d ‘Oelewappers zich. ZDH Lollium I noemde in zijn rede zich zeer vereerd om bij dit bijzondere feest te mogen aansluiten. Namens de Friemels werden door Friemel-paps de hoogheden en adjudanten bijzonder onderscheiden met de Friemelmedaille.

Na het overhandigen van de Prinsen formaliteiten werd de voorzitter van d’Oelewappers bijzonder in het zonnetje gezet door de carnavalsgroep. Henk Windt mocht als afgevaardigde van d’Oelewappers de Friemelmedaille 11 jaar te ontvangen. Friemel-paps verklaarde dat de Friemels zich direct betrokken bij d”Oelewappers voelen wat zich in het verleden al kenmerkte met de bijzondere uitverkiezing van Friemel-duikertje als Prins Han 1 in 2012 en Friemel-digit als Prins Erik 1 in 2013 als roergangers in de carnavalsjaren 2013 en 2014. De Friemels zijn d’Oelewappers bijzonder dankbaar voor de aansluiting,  gastvrijheid en gezelligheid die ze al die jaren mochten ontvangen. De voorzitter van d’Oelewappers vereerde de carnavalsgroep met een bijzondere muurplaquette voorstellende (hoe kan het ook anders) een hele mooie Oehoe. Naast de voorzitter werd ook Hennie Hoes onderscheiden omreden dat zonder zijn kloeke besluit om d’oelewappers op te richten de Friemels ook niet hadden bestaan.

Nog meer bijzondere onderscheidingen werden uitgedeeld deze middag. Mede oprichters Diana van Voorst (Friemel-mams) en Willem Steenbergen (Friemel-wagentje) verkregen de Friemelmedaille 11 jaar als medebedenkers van de historische geboorte van een Friemel uit een Eileuver en een Oelewapper in 2005.

Vele aanwezigen stortten zich daarna in polonaise of op het spel van Stef Stuntpilot. Diversen ondervonden de hoge moeilijkheidsgraad van het spel en gingen roemloos ten onder. Er was één troost voor de rampzaligen; hun inzet werd gelijk weer uitbetaald met een versnapering.

De gezellige feestmiddag kreeg nog meer glans door dat Friemel-paps gevraagd werd door getuigen uit de carnavalswereld zich beschikbaar te willen stellen als “Dorpspastor Sas” voor een offesijele formaliteit. Daar stemde deze mee in. Met veel plecht en praal werd het tweede huwelijk aangekondigd binnen de Oelewappers van Theo Duckie en Birgit Nieuwhout . ja, het tweede huwelijk want jaren geleden werden in bruiloftsstoet al ‘Endrik de Glaskrabber en Mina Bakgraag in de echt verbonden. Alvorens het kersverse bruidspaar gehuwd kon worden moest de aanstaande echtgenoot wel even wachten maar naar enkele minuten was de bruid van buiten gehaald en kon de plechtigheid beginnen.  Natuurlijk moest er eerst gedoopt worden met het goudglanzende nat dat gelukkig in een half verschraald glaasje aanwezig was.  Vervolgens werd het huwelijk gesloten met het vooruitzicht een feestelijk en carnavaleske wittebrood dag te beleven als bruidspaar. De polonaise ging massaal van start en ieder juichte het kersverse paar toe. Helaas was het huwelijk niet lang van stof want de eerste haarscheurtjes ontstonden al later die dag toen de echtgenoot kwam klagen bij dorpspastor Sas. Dat was ook geen wonder, want als je direct al vergeet bloemen te regelen op Rosenmontag dan vraag je ook om problemen. Op enigerlei smeekbeden van pastor Sas naar de bruid gaf deze echter geen relaas. Hierdoor in café Bloopers het huwelijk dan ook maar weer direct ontbonden. Het was een triest gebeuren maar we hebben wel gelachen.